Solicitare stergere date din Biroul de Credit – Cerere online [Aici]

Din luna Mai 2018, chiar si restantierii pot cere stergerea datelor din Biroul de Credit direct online, fara avocat, direct din aplicatia online. Pana acum informatiile erau pastrate 4 ani, timp in care daca persoana in cauza avea un istoric negativ nu era aprobat un nou imprumut. La sfarsitul lunii februarie, la Biroul de Credit figurau peste 672.000 de restantieri cu intarzieri mai mari de o luna.

Conform Biroului de Credit “Aveti dreptul de a obtine stergerea datelor in urmatoarele situatii: datele nu mai sunt necesare scopului...


pentru care au fost colectate; se retrage consimtamantul si nu exista alt temei juridic pentru prelucrare; va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele au fost prelucrate ilegal; datele trebuie sterse pentru indeplinirea unei obligatii legale a operatorului.”

Astel, pentru a solicita stergerea datelor din Biroul de Credit trebuie sa inregistrati un cont [Tutorial inregistrare – CLICK AICI], Dupa care din meniul Adaugare solicitare alegeti meniul Stergere.

Informatii despre creearea unui cont – >>CLICK AICI<<