Cum se poate amana plata ratelor la Banci. Solicitare online amanare plata rate.

Au fost publicate în Monitorul Oficial Normele de aplicare a ordonanței de urgență 37/2020, care permit amânarea plății ratelor la bănci pentru persoanele fizice, precum și pentru PFA, firme și alți operatori economici.

Normele au fost aprobate prin Hotârârea de Guvern 270/2020. Pe scurt, debitorul solicită băncii amânarea la plată pentru o perioadă de 1-9 luni, iar banca va analiza. Debitorii au la dispoziție 45 de zile începnd din data de 30 martie 2020, pentru a face solicitarea de suspendare a ratelor, către bancă.

Dobanda pentru creditele ne-ipotecare se capitalizeaza la soldul creditului existent la sfarsitul perioadei de suspendare. Capitalul se plateste esalonat pana la noua maturitate a creditelor sau pana la maturitatea initiala in cazul restructurarii creditelor.

Pentru creditele ipotecare...


, perioada pentru care se acordă suspendarea plății ratelor scadente aferente împrumuturilor- reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane- se stabilește conform opțiunii debitorului, ce poate fi exprimată o singură dată, și este cuprinsă între 1 lună si 9 luni, fără a putea depăși data de 31 decembrie 2020. Scadența ultimei rate incluse în perioada de suspendare la plată este cel mai târziu data de 31 decembrie 2020.

Alegeti Banca si solicitati online amanarea platii ratelor:
Banca Transilvania
Alpha Bank
OTP Bank
ING Bank
BRD
CEC Bank

(Actualizam lista)