Cerere online somaj tehnic. Solicitare certificat situatii de urgenta pentru firme, PFA etc

Conform relatarilor șefului Cancelariei Prim-Ministrului Ionel Dancă si ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru Certificatele de Situație de Urgență se acordă operatorilor economici a căror activitate este afectată de pandemia SARS-CoV-2.

Certificatele de Situație de Urgență sunt de 2 feluri:
a) orice operator economic care intră sub incidența stării de urgență, conform Ordonanțelor militare 1, 2 și 3 din 2020, întrerupându-și total sau parțial activitatea ca urmare a acestor măsuri, pentru certificatul de tip 1 (albastru)
b) operatorii economici care, în urma instituirii stării de urgență au înregistrat reducerea încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor...


sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020, pentru certificatul de tip 2 (galben).

Solicitarea acestor certificate se va putea face online completand o declaratie pe proprie raspundere, pusa la dispozitie, insa platforma va fi disponibila saptamana viitoare. Solicitarile vor fi facute exclusiv online, site-ul nostru facilitand acest lucru prin punerea la dispozitie al documentelor oficiale si instrumente de completare, trimitere.

Documentele vor putea fi semnate cu semnatura electronica, sau olograf daca nu detineti o semnatura electronica. Incarcarea se va face in platforma prevenire.gov.ro.

Vom pune in acest articol toate informatiile necesare. Revenim cu detalii.

Declaratie pe proprie raspundere: CLICK AICI