Planul de economii pentru copii – Planul de viitor

Din dorința de a le asigura un viitor cât mai bun, pe lângă banii economisiți regulat, o parte dintre părinți le deschid copiilor conturi de economii dedicate unde virează lunar anumite sume de bani, în unele cazuri chiar și alocația acestora.

Conturile de economii pentru copii din portofoliile de produse ale băncilor de pe piață vin de obicei cu o dobândă preferențială, mai mare decât conturile standard. De asemenea, unele bănci oferă și diverse bonusuri la aniversările copilului, iar conturile de economii intră în sfera produselor garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor, în limita a 100.000 de euro per deponent.

Detalii:

  • Suma minimă obligatorie pentru depuneri lunare: 42 LEI/ 10 EUR/ 15 USD 
  • Dobânda este variabilă și se calculează la soldul zilnic, fiind capitalizată lunar.
  • Termenul: până la împlinirea vârstei de 18 ani a minorului care este titularul planului de economii.
  • Depuneri: în orice moment și orice valoare (cu condiția ca suma alimentarilor lunare...

    sa fie cel putin egala cu suma minima obligatorie pentru depunerile lunare). 
  • Retrageri de numerar: in orice moment și in orice valoare.
  • Închiderea planului de economii se poate realiza: oricând, la solicitarea ta, dacă timp de 3 luni consecutiv nu depui cel putin suma minima obligatorie lunara.
  • În cazul împlinirii vârstei de 18 ani a titularului, planul de economii se va închide automat și disponibilul existent se va transfera in contul curent.

Ofera-i un start bun in viata cu noul plan de economii pentru copii Crestem impreuna. Fie ca doresti sa-i deschizi astfel drumul pentru un viitor cat mai bun, fie ca vrei sa il ajuti sa devina independent si responsabil financiar noi te sustinem cu dobanzi competitive fixe, pe perioade de cate un an si consiliere financiara permanenta. Cu noul plan de economii pentru copii Crestem impreuna economisesti bani siguri pentru educatia si viitorul copilului tau!