96% dintre romani ar prefera o casa in locul unui apartament daca ar fi sa cumpere sau sa inchirieze.

Lucruri interesante se intampla in ultima vreme si in domeniul imobiliar, chiar daca tranzactiile sunt in scadere, in urma unui sondaj facut de grupul nostru de imobiliare pentru Bihor/Oradea, utilizatorii au raspuns 96% ar alege o casa in locul unui apartament fie cumparata sau inchiriata. Avantajele unei case sunt evidente insa de obicei ele sunt in afara orasului sau in zone metropolitane ceea ce te face aproape dependent de o masina, mijloacele de transport in comun avand un flux mai mic pentru aceste zone.

Nu stim daca aceasta parere este doar de moment sau se va mentine in timp, insa daca aceasta parere se mentine pretul apartamentelor va fi in scadere iar pretul terenurilor si al caselor va urca, oamenii preferand sa aiba o bucata cat de mica de pamant unde pot iesi...


la aer curat sau chiar sa gradinareasca. Pretul chiriilor este deja intr-o scadere continua deoarece studentii si elevii in unele situatii au renuntat la chirii, studiile fiind desfasurate doar online in acest moment. O parte mare din angajati lucreaza de acasa, cei care au disponibila o casa mai departe de oras vor renunta de asemenea la chiriile din oras, facand astfel economii considerabile.

Creditarea va fi reluata in conditii normale deoarece cererea pentru credie ipotecare si prima casa sunt in crestere continua, asteptandu-ne la un val mare de cereri dupa reluarea activitatii in toate sucursalele. De asemenea nevoia de credite mici si mijlocii pentru nevoi personale este in crestere, Bancile si IFN-urile pregatind activitatea dupa deschiderea la normal.

Daca doriti o solutie de creditare completati o cerere online: