Sterge datele din Biroul de Credit online acum. Tutorial GRATUIT.

Biroul de Credit este o societate de drept privat care administrează o baza de date organizată în sistem centralizat, care conține date referitoare la activitatea de creditare desfășurată de instituțiile financiar-bancare, autorizate potrivit legii. Baza de date a Biroului de Credit poate fi consultată de către instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare, societățile de asigurări și cele de recuperare creanțe care au încheiat un Contract cu Biroul de Credit.

Scorul FICO poate fi între 300 și 850. Formulă de calcul este influențată de următorii parametri:
- Istoricul de plată, cu un procent de 35 %
- Credite în derulare, cu o pondere de 30 %
- Durata istoricului, 15 % și ține cont de cât a trecut de când a fost luat primul credit
- Credite noi, 10 %
- Tipul de împrumut utilizat, cu o pondere de 10 %

Scorul FICO poate fi îmbunătățit dacă sunt respectate aceste criterii:
- dacă ai restanțe la credite vechi, încearcă să le rambursezi;
- plătește rată la timp pentru creditele în derulare;
- stabilizează-ți veniturile și cheltuielile pentru un scor de credit optim;
- încearcă să refinanțezi sumele datorate cu ajutorul unui credit de refinanțare;
- dacă încă nu ai istoric de creditare, creează-ți. Cel mai simplu mod de a crea un istoric de creditare este achiziția unui card de credit pentru care să achiți la timp suma întreagă a extrasului.

Datele înregistrate la Biroul de Credit se pot șterge atunci când:
- Expiră perioada de stocare a datelor. În această situație nu trebuie făcută o cerere de către solicitantul de credit, deoarece datele se șterg automat.
- Datele au fost prelucrate cu nerespectarea prevederilor legale. În cazul în care nu îți dai acordul pentru introducerea datelor în Biroul de Credit, poți să ceri instituției financiare la care apelezi pentru 
- credit să șteargă datele.
- Biroul de Credit sau Participanții sunt obligați prin lege să șteargă datele solicitantului de credit.

Trebuie să îndepliniți obligațiile financiare și să plățiți toate  datoriile în întregime. Apoi, trebuie să contactați Biroul de Credit și să solicitați o copie a raportului de credit. Verificați cu atenție raportul pentru a se asigura că toate informațiile sunt corecte și actualizate. Dacă gășiți erori sau informații învechite, trebuie să solicitați Biroului de Credit să corecteze aceste probleme. Dacă doriți să ștergeți informațiile din Biroul de Credit după ce ați îndeplinit toate obligațiile financiare și ați corectat orice erori în raportul de credit, trebuie să depuneți o cerere scrisă către Biroul de Credit. În această cerere, trebuie să furnizați informații despre identitatea dumneavoastră, inclusiv numele, adresa și numărul de identitate personală, precum și orice documente relevante, cum ar fi dovadă plății integrale a datoriei.

Cât costă ștergerea din Biroul de Credit?
Nu există o taxă specifică pentru ștergerea datelor din Biroul de Credit. Cu toate acestea, pentru a obține ștergerea datelor, trebuie să îndepliniți anumite cerințe, cum ar fi plata integrală a datoriilor și corectarea oricăror erori din raportul de credit. Aceste cerințe pot implică unele costuri, cum ar fi achitarea sumelor restante sau angajarea unui avocat pentru a vă ajută să corectați erorile din raportul de credit. De asemenea, dacă doriți să obțineți o copie a raportului de credit sau a altor documente relevante pentru ștergerea datelor din Biroul de Credit, poate fi necesar să plățiți o taxă de procesare. Aceste taxe pot varia în funcție de Biroul de Credit și de serviciile oferite.

Există societăți care furnizează servicii de ștergere a datelor din Biroul de Credit. Dacă apelezi la o astfel de societate, această poate percepe o taxă considerabilă pentru efectuarea demersurilor de ștergere a datelor. Trebuie să ai în vedere însă că aceste societăți nu îți pot garanta succesul demersului și, de cele mai multe ori, taxa plătită nu este returnabilă.

Poți trimite singur o cerere în care să motivezi de ce vrei să radiezi datele din Biroul de Credit. În mod normal atât restanțele cât și celelalte informații rămân în Biroul de Credit timp de 4 ani, după care se șterg automat.

Ai nevoie să nu apari cu istoric negativ?
Trimiterea unei solicitări este complet gratuită. Se poate realiza de pe telefon de orice persoană care are suspiciunea că e pe lista cu rău platnici.

Cum poți obține un împrumut fără ștergerea datelor înscrise la Biroul de Credit
Chiar dacă ai fost raportat la Biroul de Credit din cauza unor întârzieri la plata ratelor, trebuie să știi că există și instituții dispuse să îți acorde un nou împrumut. Concret, pe piața financiară poți găși mai multe oferte de credit cu istoric negativ, pentru care nu vei avea nevoie de ștergerea datelor înregistrate la Biroul de Credit.

De exemplu, anumite instituții financiare nebancare (IFN) îți oferă credite rapide sau urgențe, chiar dacă nu poți face dovadă unui istoric pozitiv de plată, din cauza raportării la Biroul de Credit. Un astfel de împrumut accesat online îți asigură, în cele mai multe cazuri, o sumă de până la 2.000 sau 4.000 de lei. Însă, poți găși și oferte mai consistente, de până la 20.000 de lei. Perioada de rambursare ajunge, în funcție de IFN-ul ales, la până la 30 de luni.